Terápiák

ZENEKALAND


Az ember test-lélek-szellem harmonikus egysége. Ha valamelyik oldal hiányt szenved, akkor felborul a belső egyensúlyunk. A harmóniának ez a hiánya megmutatkozhat betegségekben, és akár a tanulásban mutatott egyenetlen teljesítményben is.

A tanulás, a szellemi gyarapodás, rejtélyes folyamat. Nem csak az agyunk helyes működésére korlátozódik. A test és a lélek egyaránt részt vesz benne. A gyerekek még nem tudják „kikapcsolni” a testi érzeteiket, az emberi kapcsolatok által kiváltott érzelmeiket.

Hogyan tudjuk a harmóniát létrehozni, fenntartani? Erről szól sok több ezer éves bölcs tanács, a nagy példányszámú magazinok, a Facebook-megosztások, de sokat olvashatunk a művészetek gyógyító erejéről is.

Játékos foglalkozásainkon népmeséken, zenén és képzőművészeteken keresztül szeretnénk segíteni a gyermekeket saját harmóniájuk kialakításában, mert hisszük, hogy a hatékony tanulás alapja a kiegyensúlyozott személyiség.

Ezért szeretnénk mesékkel elvarázsolni őket, a bennük megszülető gondolatokat, érzéseket eljátszani, lefesteni, elzenélni, ezzel lehetőséget biztosítani arra, hogy megmutassák bontakozó egyéniségüket.

Szeretnénk velük zeneműveket hallgatni, létrehozni, a zenéből képeket alkotni. Megismerkedünk a zene alkotóelemeivel is – ritmus, dallam, hangszín, dinamika -, melyek később az olvasás, írás alapjait is képezik, de hozzásegítenek a matematika megértéséhez is.