Vizsgálatok

Hallás vizsgálatok

A Csodakapu Alapítványnál minden hónapban hallásvizsgálatra lehet jelentkezni, amit az alapítvány épületében végez el Bacsó László audiológiai asszisztens, hallásakusztikus. A szűrő hallásvizsgálat 30-40 percet vesz igénybe.

A hallásvizsgálat tartalmazza:

• Otoszkópos megtekintés
  • külső hallójárat és dobhártya ellenőrzése kézi vagy videó otoszkóppal (szülői hozzájárulással). A vizsgálat célja, hogy megnézzük, van-e akadálya a hallásvizsgálat elvégzésének.
  • Hangvillás vizsgálatból
  • Rinne- és Weber tesztek fontos kiegészítői a hallásküszöb mérésnek. Gyors és egyszerű vizsgálat.
  • Számítógépes légvezetéses szűrő hallásküszöb mérés
  • 11 frekvencián (hangmagasságban) történik a hallásküszöb görbék felvétele hitelesített szűrő audiométerrel. Először az egyik fület vizsgáljuk, majd a másikat. A hallásvizsgálatkor egy jelzőgombot kell megnyomni a fejhallgatóban megszólaló hang észlelésekor, illetve hatéves kor alatt fakockát kell átrakni az egyik helyről a másikra, ha meghallja a vizsgáló hangot. A hallásküszöbmérés eredményét (hallásgörbe) pdf formátumban emailen adjuk át.
  • Arcüreg ultrahangos vizsgálat
  • Szükség esetén rendelkezésre áll arc- és homloküreg ultrahangos vizsgáló (Sinuscan 301), amivel gyorsan ellenőrizhető az arcüreg állapota.
  • Konzultáció
  • A vizsgálat eredményeinek átbeszélése a szülővel, tanácsadás. Fontos tudni, hogy a szűrő hallásvizsgálat nem helyettesíti a szakorvosi vizsgálatot, diagnosztikát és ellátást. A hallásvizsgálat célja, hogy a szülő és a küldő szakember reális képet kapjon a gyermek hallásával kapcsolatban.

Időpontfoglalás és bejelentkezés hallásvizsgálatra az alábbi linken:

Tahi utcai hallásvizsgálat

vagy szkennelje be a QR-kódot!